Vuosikertomus

Vuosikertomus 2019-2020

Teatteritoiminta

Laukaan Teatteri ry:n näytelmän valinta oli vuonna 2019-2020 J.M. Barren käsikirjoittama ja Pirjo-Riitta Tähden sovittama Peter Pan. Näytelmän ohjasi Paula Honkimäki. Näytelmä oli koko perheen satunäytelmä, jota esitettiin keväällä 8 kertaa. Esityksiä oli suunniteltu yhteensä 15, mutta koronavirus keskeytti kevään esityskauden. Syksyllä 2020 näytelmästä pidettiin vielä 5 esitystä. Esityspaikka oli Laukaan Nuorisotalo. Katsojia saimme 578, joten emme päässeet katsojatavoitteeseemme koronatilanteen vuoksi. Tilanne huomioiden katsojia kävi kuitenkin hyvin. Harjoitukset alkoivat 25.8.2019. Esityskausi oli 8.2.-8.3.2020 sekä 26.9.-11.10.2020.

Teatteriseniorit ovat kokoontuneet säännöllisesti ja esittäneet produktiota vanhainkodeissa. Tarkempi Teatteriseniorien toimintakertomus liitteessä.

Keväällä 2020 tyhjensimme Laukaan Teatterin pukuvaraston ja vintin Viertolasta ja siirsimme tarpeistomme Laukaan kirkonkylän nuorisotalolle.

Tällä hetkellä teatterissa on 60 varsinaista jäsentä ja 6 kunniajäsentä.

Hallinto

Vuonna 2019-2020 hallituksen kokoonpano oli seuraava: Puheenjohtaja Johanna Nousiainen, varapuheenjohtaja Hanna Järvinen ja sihteeri Taina Liukkonen. Muut jäsenet: Paula Honkimäki ja Aatu Pirkkalainen sekä varajäsenet: Paavo Honkimäki, Liisa Majakallas sekä Sirpa Vesalainen, joka toimi myös teatterin rahastonhoitajana.

Talous

Laukaan Teatteri ry:n tulot tulivat pääosin lipunmyynnistä ja avustuksista. Tämän vuoden tarkempi selvitys on nähtävissä vuoden 2019-2020 tili- ja tasekirjassa, jotka hyväksytään vuositilinpäätöksen yhteydessä ja käsitellään yhdistyksen syyskokouksessa.

Tiedottaminen

Teatterilla on Facebook-sivu, Instagram-tili sekä kotisivut, joilla tiedotetaan teatterin toiminnasta. Teatteritoiminnasta tiedotetaan myös sähköpostitse sekä paikallislehdessä ja kauppojen ilmoitustaululla.

Virkistys/koulutus

Syksyllä 2019 (14.9.) teatterin jäsenille järjestettiin äänenkäytön koulutus yhdessä Kruuvauksen kanssa. Lisäksi näyttelijöitä kävivät kouluttamassa Paavo Honkimäki ja Hanna Järvinen. Jouluinen lelu- ja pelikirppis järjestettiin nuorisotalolla 30.11. iloisissa tunnelmissa. Kirppiksen jälkeen kokoonnuimme teatterin jäsenten yhteisille joulukahveille.

Yhteistyö

Laukaan Teatteri kuuluu Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistys ry:hyn (Kehy), jonka edustajana oli Johanna Nousiainen. Olemme myös jäsenenä Suomen Harrastajateatteriliitossa. Laukaan kunta tarjoaa ilmaiseksi harjoitus- ja esiintymistilat. Harjoituspaikkanamme on ollut Laukaan kirkonkylän nuorisotalo. Kuusaan Kanavateatterin kanssa on yhteinen mainoskaappi. Avustuksia saimme Laukaan Säästöpankin kulttuurisäätiöltä, Suomen harrastajateatteriliitolta ja Laukaan kunnalta. Laukaan kunnan kanssa hankittiin uudet pimennysverhot Laukaan kirkonkylän nuorisotalolle.

Share:  Add to Facebook Tweet This Add to Delicious Submit to Digg Stumble This

Julkaistu  26.04.2021