Vuosikertomus

Teatteritoiminta

Vuonna 2018 Laukaan Teatteri ry oli mukana kahdessa eri näytelmässä. Lokakuussa 2017 ensi-iltaan tullut Viimeiset mitalit teki vuonna 2018 kiertueen eri puolella Keski-Suomea. Viimeiset mitalit näytelmä oli myös osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa ja esitys sai kunniakirjan. Näytelmä pääsi myös Jyväskylän harrastajateatterikesään, esitys nähtiin 18.8.2018. Näytelmän ohjasi Aila Lavaste ja tuottajana toimi Päivi Hammaren-Jokela.

Koko perheen näytelmäksi valittiin Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossu .Näytelmä oli ohjaaja  Paula Honkimäen esikoisohjaus. Näytelmää esitettiin14 kertaa ja katsojia kävi 1096. Esityspaikka oli Laukaan Nuorisotalo. Harjoitukset alkoivat elokuussa 2017. Esityskausi oli 9.2.-18.3.2018.
Elokuussa 2018 aloitettiin myös Gösta Knutssonin Pekka Töpöhäntä näytelmän  harjoitukset. Näytelmän ohjaaja on Paula Honkimäki ja näytelmä tulee ensi-iltaan 9.2.2019.
Teatterilaiset kävivät katsomassa keväällä Kuusaan Kanavateatterissa Ella ja Paterock näytelmän.
Tällä hetkellä teatterissa on 47 varsinaista jäsentä ja 7 kunniajäsentä.

Hallinto
Vuonna 2018 (1.1.–1.10.) hallituksen kokoonpano oli seuraava: Puheenjohtaja Päivi Hammaren-Jokela, varapuheenjohtaja Aatu Pirkkalainen ja sihteeri Johanna Nousiainen. Muut jäsenet: Sirpa Vesalainen ja Taina Liukkonen varajäsenet: Hanna Järvinen, Katja Senilä ja Liisa Majakallas.
Syyskokouksen (28.10.2018) jälkeen hallitus muodostui seuraavasti: Puheenjohtaja Johanna Nousiainen , varapuheenjohtaja Aatu Pirkkalainen ja sihteeri Taina Liukkonen. Rahastonhoitajaksi valittiin Sirpa Vesalainen . Muut jäsenet:Hanna Järvinen . Varajäsenet: Liisa Majakallas ja Katja Senilä.

Laukaan Teatteri ry:ssä pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Teatterin hallitus kokoontui vuoden aikana 6 kertaa.

Talous
Laukaan Teatteri ry:n tulot tulivat pääosin lipunmyynnistä ja avustuksista. Tämän vuoden tarkempi selvitys on nähtävissä vuoden 2018 tili- ja tasekirjassa, jotka hyväksytään vuositilinpäätöksen yhteydessä ja käsitellään yhdistyksen kevätkokouksessa.

Tiedottaminen
Teatterilla on omat Facebook-sivut, Instagram-tili ja kotisivut, joilla tiedotetaan teatterin toiminnasta. Teatteritoiminnasta tiedotetaan myös sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesi –lehdessä. Jäsenille on myös lähetetty postitse jäsenkirje.

Yhteistyö
Laukaan Teatteri kuuluu Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistys ry:hyn (Kehy) ja edustajanamme oli Johanna Nousiainen. Olemme myös jäsenenä Suomen Harrastajateatteriliitossa. Laukaan kunta tarjoaa ilmaiseksi harjoitus- ja esiintymistilat. Harjoituspaikkoinamme ovat olleet Nuoristalo ja Viertola. Kuusan Kanavateatterin kanssa on yhteinen mainoskaappi Alemakasiinissa. Avustuksia saimme Laukaan Säästöpankin kulttuurisäätiöltä ja Laukaan kunnalta.

Investoinnit
Teatterille hankittiin uudet  valo- ja tekniikkalaitteet sekä katsomoon tuoleja 40 kpl.

Share:  Add to Facebook Tweet This Add to Delicious Submit to Digg Stumble This

Julkaistu  11.01.2019