Vuosikertomus

Teatteritoiminta

Vuonna 2017 Laukaan Teatteri ry oli mukana neljässä eri näytelmässä. Lokakuussa 2016 ensi-iltaan tullut Kodittomat –produktio teki vuonna 2017 kiertueen eri puolella Suomea tilausnäytöksin. Esitys pääsi myös Jyväskylän harrastajateatterikesään. Näytelmän ohjasi Aila Lavaste ja tuottajana toimi Päivi Hammaren-Jokela. Esitys perustui VTT Riitta Granfeltin väitöskirjaansa tekemiin haastatteluihin.

Koko perheen näytelmäksi valittiin Sinikka ja Tiina Nopolan Risto Räppääjä. Hanna Järvisen ohjaamaa näytelmää esitettiin 15 kertaa ja katsojia kävi 1132. Esityspaikka oli Laukaan Nuorisotalo. Harjoitukset alkoivat elokuussa 2016. Esityskausi oli 3.2.-12.3.2017.

Lokakuussa 28.10.2017 ensi-iltaan tuli Sisko Istanmäen käsikirjoittama ja Aila Lavasteen ohjaama Viimeiset mitalit. Esitys juhlisti Päivi Hammaren-Jokelan, Markku Häkkisen ja Maria Sunikan yhteensä 150-vuotista teatteriharrastusta. Viimeiset mitalit oli myös osa Suomi100-juhlavuoden ohjelmaa.

Syyskuussa 2017 aloitettiin myös Astrid Lindgrenin Peppi Pitkätossun harjoitukset. Näytelmä on Paula Honkimäen esikoisohjaus ja tulee ensi-iltaan 9.2.2018. Kirjastossa pidettiin kaikille avoin Peppi Pitkätossun keppihevoskoulu 5.12.2017.

Tällä hetkellä teatterissa on 67 varsinaista jäsentä ja 7 kunniajäsentä.

Hallinto

Vuonna 2017 (1.1.–1.10.) hallituksen kokoonpano oli seuraava: Puheenjohtaja Hanna Alvoittu, varapuheenjohtaja Taina Liukkonen ja sihteeri Hanna Järvinen. Muut jäsenet: Johanna Nousiainen ja varajäsenet: Sirpa Vesalainen, Kristiina Sakala ja Liisa Majakallas.

Syyskokouksen (1.10.2017) jälkeen hallitus muodostui seuraavasti: Puheenjohtaja Päivi Hammaren-Jokela, varapuheenjohtaja Aatu Pirkkalainen ja sihteeri Johanna Nousiainen. Rahastonhoitajaksi valittiin Sirpa Vesalainen. Muut jäsenet: Taina Liukkonen. Varajäsenet: Hanna Järvinen, Liisa Majakallas ja Katja Senilä.

Laukaan Teatteri ry:ssä pidettiin sääntömääräiset kevät- ja syyskokoukset. Teatterin hallitus kokoontui vuoden aikana kaksitoista kertaa.

Talous

Laukaan Teatteri ry:n tulot tulivat pääosin lipunmyynnistä ja avustuksista. Tämän vuoden tarkempi selvitys on nähtävissä vuoden 2017 tili- ja tasekirjassa, jotka hyväksytään vuositilinpäätöksen yhteydessä ja käsitellään yhdistyksen kevätkokouksessa.

Tiedottaminen

Teatterilla on omat Facebook-sivut, Instagram-tili ja kotisivut, joilla tiedotetaan teatterin toiminnasta. Teatteritoiminnasta tiedotetaan myös sähköpostitse ja Laukaa-Konnevesi –lehdessä. Jäsenille on myös lähetetty postitse kaksi jäsenkirjettä.

Yhteistyö

Laukaan Teatteri kuuluu Keski-Suomen harrastajateatteriyhdistys ry:hyn (Kehy) ja edustajanamme oli Johanna Nousiainen. Olemme myös jäsenenä Suomen Harrastajateatteriliitossa. Laukaan kunta tarjoaa ilmaiseksi harjoitus- ja esiintymistilat. Harjoituspaikkoinamme ovat olleet Viertola, Nuorisotalo ja Sydän-Laukaan koulu. Kuusan Kanavateatterin kanssa on yhteinen mainoskaappi Alemakasiinissa. Avustuksia saimme Laukaan Säästöpankin kulttuurisäätiöltä, Laukaan kunnalta ja Suomen harrastajateatteriliitolta.

 

Kiitos että olet mukana toiminnassa  -  Onneksi on teatteri!

 

Share:  Add to Facebook Tweet This Add to Delicious Submit to Digg Stumble This

Julkaistu  25.03.2018